RÅD & VÅRD

♡ Första gången du sätter i dina örhängen

♡ Info om piggar

♡ Skötselråd

♡ Storleksguide

FÖRSTA GÅNGEN DU SÄTTER I DINA ÖRHÄNGEN

Piggen träs i från baksidan av örat och pärlan skruvas fast på framsidan. Se till att pärlan skruvas rakt på piggen, om den hamnar snett kan pärlan trilla av. Kontrollera gärna så att pärlan verkligen är fastskruvad lite oftare (förslagsvis varannan dag) den första tiden. Efter det räcker det att kontrollera någon gång i månaden.

Tänk på att hygienen är viktig när man byter örhängen, särskilt om man har känslig hud. Vi rekommenderar alltid att tvätta händer, örhängen och runt hål innan man börjar så får man de bästa förutsättningarna för friska hål.

Om det skulle kännas lite pilligt första gången så är det mest för att man är ovan vid ett det nya konceptet. Ibland kan det vara lättare att sätta i piggen framifrån först för att sedan trä i bakifrån. Träna gärna på att skruva av och på pärlan några gånger innan du sätter i dem så får du lätt in rätt teknik. Allt är en vanesak!

Nu kan du njuta av bekymmersfria, allergivänliga och bekväma örhängen dygnet runt ♡

  • Trä i piggen från baksidan av örat

    Om det känns ovant så trä i från framsidan först och byt sedan håll.

  • Pärlan skruvas på för att sitta säkert

    Du ska kunna skruva minst två varv, annars kan den ha hamnat snett. Kom i håg att skruva åt lite oftare i början så att du är säker påatt det kommit på korrekt.

  • Njut av bekväma örhängen!

    Den platta baksidan är så bekväm att man nästan glömmer att man har örhängen i! Dessutom är örhängen i princip helt underhållsfria.

PIGGARNA

Tjockleken på piggen är 1 mm. Det är något tjockare än ett vanligt örhänge och ungefär samma tjocklek som de läkeörhängen man får första gången man tar hål i öronen. Det passar de allra flesta, men om hålen växt ihop kan piggen vara lite trög att få igenom. Det går bra att pressa lite lätt och sedan skölja med sårtvätt direkt efter, samt någon gång per dag tills hålet har anpassat sig (tar endast ett par dagar).

Piggarnas längd mäts mellan den platta baksidan och fram till att gängorna börjar. De finns i längderna 4, 6 och 8 mm. Själva gängorna är ytterligare ca 2 mm.

Upplever man att sina hål är lite uttöjda så finns tillbehör i silikon soh hjälper till att stötta upp örhängena.

Vår ambition är att Snälla Alices örhängen ska sitta perfekt på just dig och om du har funderingar är du alltid välkommen att höra av dig till vår trevliga kundservice så hjälper vi dig!

SKÖTSELRÅD

Snälla Alices örhängen är speciellt designade för att sitta i hela tiden. Många upplever dom som så bekväma att man nästa glömmer att de sitter i. Det är dock viktigt att se till att de är ordentligt fastskruvade någon gång i mellan åt. Friktion mot till exempel kudde, huvudbonader och over ears kan göra att de sakta skruvas upp. Vad som är lagom för dig kommer du snabbt att känna.

Örhängena är i princip underhållsfria och det tål att hänga med i vardagens alla aktiviteter och utmaningar. Det räcker fint att torka av dom med en liten bommulspinne emellanåt men det kan också vara skönt att ta av dom någon gång ibland och tvätta med tvål och vatten.  

STORLEKSGUIDE

Våra piggar är 1 mm tjocka vilket är lite mer än vanliga stiftörhängen, men något tunnare än de läkesörhängen man får när man tar hål i öronen.

Längd på piggar
4 mm - Storleken för dig som har haft hål längre än 10 år.

6 mm - Den vanligaste längden för barn eller om du har haft dina hål mindre än 10 år.

8 mm - Bäst för nytagna hål med extra bra plats för luftning.

Längden mäts från plattan fram till den gängade delen. Den gängade delen är ytterligare ca 2 mm. Baksidan är ca 2 mm tjock och 5 mm i diameter.